Wereld Circus Dag – 20 april | DOE MEE!

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Circusdag 2013

Wereld Circus Dag – 20 april | DOE MEE!

0

Sinds 2008 wordt jaarlijks de Wereld Circus Dag georganiseerd. Een Europees initiatief dat inmiddels Wereldwijd wordt gevierd.

De Wereld Circus Dag 2013 wordt gehouden op  zaterdag 20 april. Gedurende dit weekend worden allerhande activiteiten georganiseerd om het circus in Nederland te promoten.

De Stichting Circus Cultuur coördineert de activiteiten in Nederland. Deze stichting is een initiatief van de Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemers (VNCO), de Club van Circusvrienden Nederland (CvCN) en het Nederlands Centrum voor Volkscultuur. Alle organisaties die zich op één of andere wijze met circus bezighouden werken daarin samen, dus ook Circomundo.

Voor informatie over de stichting of de Wereld Circus Dag kijk op de website www.stichtingcircuscultuur.nl

De Fédération Mondial du Cirque coördineert de activiteiten wereldwijd. Op hun website: http://www.circusfederation.org staat meer over de World Circus Day.

Circomundo vindt het belangrijk dat de jeugdcircussen zich profileren. Zeker op een moment dat dit in grote delen van het land en zelfs wereldwijd kan. Dit wordt niet alleen opgemerkt door je vaste bezoekers, maar ook door lokale beleidsmakers bijvoorbeeld. Circomundo stimuleert graag samenwerking op lokaal, nationaal en internationaal niveau. De uitwerking daarvan moet in de basis vanuit de jeugdcircussen komen. Gebruik je kansen!

In deze bijlage vind je een uitnodiging van de Stichting Circus Cultuur om ook een leuke bijdrage te leveren aan de Wereld Circus Dag 2013. Wij hopen dat ook jouw jeugdcircus hieraan meedoet. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn en je kunt zelfs gebruik maken van je normale activiteiten: door ze open te stellen bijvoorbeeld.

 

Plaats een reactie