Weekend voor jeugdcircus & circusopleidingen

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Zwolle

Weekend voor jeugdcircus & circusopleidingen

0

Graag nodigt Circomundo alle jeugdcircussen uit voor een uniek samenwerkingsproject tussen de beide circusopleidingen en de jeugdcircussen: van vrijdagavond 20 tot en met zondag 22 januari vindt dit project plaats in de sportruimtes van Windesheim in Zwolle.

VOOR WIE
Het programma is bedoeld om jeugdcircustrainers te laten kennismaken met de werkwijze op de circusopleidingen: wie wil een weekend met professionele docenten werken aan aerials: het opbouwen van een goede training, gezondheid, materiaal, en de verschillende aspecten van veiligheid?
En het is bedoeld om jeugdcircusleerlingen te laten trainen met docenten en studenten van de opleidingen: zo kunnen ze nieuwe dingen leren en ruiken aan het circusstudentenleven?

PROGRAMMA
Het programma is als volgt opgezet:

  • op vrijdagavond werken de jeugdcircustrainers en de docenten van de circusopleiding aan kennis van materiaal, training en veiligheid.
  • zaterdagochtend werken de jeugdcircustrainers met jeugdcircusleerlingen en krijgen feedback van de docenten van de circusopleiding
  • zaterdagmiddag werken de jeugdcircustrainers samen met de docenten van de circusopleiding aan trainingsopbouw, gezondheid en rigging; de jeugdcircusdeelnemers werken met studenten en docenten van de circusopleiding aan hun techniek.
  • zondagochtend zetten de jeugdcircustrainers en de docenten van de circusopleiding hun training voort en wordt er afgesloten met een evaluatie en een blik naar de toekomst.

HOE WERKT HET
Het project laat gezien de intensiviteit een beperkt aantal deelnemers toe!
Ben je -of ken je- een jeugdcircustrainer en twee of drie deelnemers die gevorderd zijn en staan te springen om meer uitdaging? Schrijf je in voor het weekend samen met die twee of drie deelnemers : stuur een mail naar secretariaat@circomundo.local met de namen, contactgegevens en een korte omschrijving van je ervaring (zowel de trainer als de deelnemers), en in het kort waarom jij absoluut wel aan dit weekend wilt deelnemen.

KOSTEN
Deelname voor de jeugdcircusleerlingen is gratis.
Deelname voor de jeugdcircustrainers is 25 euro voor het hele weekend, exclusief (eventuele) overnachting.

REACTIES VÓÓR 15 JANUARI 2012 naar secretariaat@circomundo.local

Plaats een reactie