Toekomst in de Piste voorbij – bekijk resultaten

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

TIP Poster

Toekomst in de Piste voorbij – bekijk resultaten

1

Het project Toekomst in de Piste is ten einde. Daarmee wilde Circomundo, door middel van een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP), de jeugdcircussen helpen met professionaliseren. Het helpt ons om o.a. samen sterker te staan, betere circuslessen te geven en bekender te worden bij organisaties, overheden en het publiek.

In de periode 2010-2012 zijn veel initiatieven ontwikkeld (BIC-opleiding, workshops, BNG Bank Circusprijzen, deelname aan festivals etc.) en heeft een groot aantal jeugdcircussen gebruik gemaakt van bijvoorbeeld de TIP-regeling waarmee ze subsidie voor hun eigen professionalisering konden aanvragen.

Hieronder binnenkort een PDF van de flyer die gemaakt is ter evaluatie van het project Toekomst in de Piste (er staat tijdelijk een jpg ter illustratie, maar die is onvoldoende leesbaar). De jeugdcircussen krijgen een aantal exemplaren toegestuurd deze week.
Het is niet alleen bedoeld ter informatie aan de jeugdcircussen en het FCP. Het is zodanig opgesteld dat de jeugdcircussen deze ook zelf kunnen gebruiken bij de communicatie naar b.v. gemeenten of fondsen als bijlage, om aan te tonen dat het jeugdcircus in Nederland georganiseerd en geprofessionaliseerd is. Verder zul is de binnenkant een poster. Dus mocht je de flyerkant niet willen gebruiken, dan kun je nog altijd de poster ter promotie van jeugdcircus gebruiken.

Op deze website vind je bij Toekomst in de Piste voorbeelden van uitgevoerde initiatieven. Wij hebben gemerkt dat tijdens de afgelopen twee jaar er tussen verschillende jeugdcircussen banden zijn ontstaan. Ze wisselen docenten, kennis en materialen uit. Wij hopen dat dit nog verder uitgebreid wordt, gezamenlijk staan wij immers sterk. Schroom dus niet om een ander jeugdcircus te benaderen om advies. Juist daarvoor zijn de voorbeelden op de site gezet.

En wil je iets laten weten via de nieuwsbrief van Circomundo, via de site of via Facebook? Stuur een mail aan secretariaat@circomundo.local, liefst met een leuke foto erbij, dan kunnen wij dat plaatsen.

Toekomst in de Piste was natuurlijk vooral een financiële impuls. Circomundo en de Nederlandse jeugdcircussen moeten het nu weer doen zonder deze steun. Wij hopen dan ook dat met Toekomst in de Piste een basis is geschapen het jeugdcircusnetwerk in Nederland nog actiever te benutten. Geen enkel jeugdcircus hoeft het helemaal alleen te doen. Samen hebben wij enorm veel kennis en ervaring, laten wij dat vooral delen!

De eerstvolgende Circomundodag – ook bedoeld ter inspiratie en delen van kennis en ervaring – is gepland in het najaar, de datum volgt snel. Reserveer de datum dan in je agenda!

Met vriendelijke groet,

bestuur Circomundo: Aad Kuin, Marc Eysink Smeets, Ben Rubingh, Margriet van Galen, Jantjeerd Groenewoud

Flyer_binnen-kleinbinnenkant vouwfolder

 

 

Flyer_voor-kleinbuitenkant vouwfolder

 

 

Poster-kleinposterkant vouwfolder

 

Plaats een reactie