Onze missie

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Goede jeugdcircussen, gemotiveerde trainers & blije circusjeugd

Circus Elleboog Amsterdam
Circomundo is de belangenorganisatie van het jeugdcircus in Nederland en stelt zich ten doel het jeugdcircusveld te ontwikkelen en te promoten:

  • Belangenbehartiging
  • Kwaliteitsontwikkeling
  • Het bieden van een overlegstructuur

Diversiteit

Het jeugdcircusveld in Nederland is zeer divers. Circomundo onderschrijft de diversiteit, het behoud van een eigen signatuur en werkwijze. Circomundo richt zich op ondersteuning, kwaliteitsverbetering en vertegenwoordiging, niet op controle.
Circomundo stimuleert samenwerking tussen de jeugdcircussen onderling en het jeugdcircus en het circusveld, andere kunstdisciplines en andere organisaties passend in het werkveld van het jeugdcircus.

In Nederland en Europa

Ook internationaal draagt Circomundo bij aan de uitwisseling en ontwikkeling van het jeugdcircus door deelname aan het Network for International Circus Exchange, NICE, en als partner in de European Youth Circus Organization, EYCO.

Resultaten

De resultaten van de activiteiten van Circomundo vindt u hier!

Komende jaren: nog betere jeugdcircussen en talentontwikkeling

In de afgelopen jaren heeft Circomundo samen met de jeugdcircussen veel bereikt als het gaat om de versterking van de sector. Dat zie je terug in zowel zichtbaarheid als professionaliteit van het jeugdcircus en de jeugdcircussen – onder andere veiligere en nog betere circuslessen vanuit de jeugdcircussen – en de versterking van het netwerk.
De komende jaren blijft Circomundo zich inzetten voor talentontwikkeling. Dat betekent onder andere het werken aan een betere aansluiting tussen jeugdcircus en circusopleiding en duidelijkheid over de stappen die een jeugdcircustalent moet ondernemen.