Nominaties 3e BNG Bank Circusprijs 2013 bekend!

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Circusprijs2013

Nominaties 3e BNG Bank Circusprijs 2013 bekend!

0

De nominaties voor de derde BNG Bank Circusprijs zijn bekend.

In de categorie kleine jeugdcircussen zijn Olympia uit Amsterdam, Simsalabim uit Eindhoven en Circustheater Stoffel uit Nijmegen genomineerd.

De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 2 mei 2013. Dit gebeurt op het festivalterrein van Rotterdam Circusstad van 16.15 tot 17.15 uur, met natuurlijk een paar korte optredens.

De meedingende jeugdcircussen hebben een plan geschreven waarin ze laten zien hoe een nieuwe aanpak van een volgende productie bij kan dragen aan hun artistieke ontwikkeling. De prijs bestaat uit een bedrag van 8.000 euro voor het realiseren van een nieuwe circustheatervoorstelling, speelplekken op verschillende festivals en een professionele registratie van de voorstelling.

De jury bestaat uit Maaike van Langen (Circusstad Festival), Cahit Metin (TENT circustheaterproducties en Circus Elleboog), Joris de Jong (circusartiest) en Marc Eysink Smeets (Circo Circolo); juryvoorzitter is Mat Meijs, secretaris van het BNG Cultuurfonds.

De BNG Bank Circusprijs – uniek in de Nederlandse circuswereld – is opgericht voor de promotie en ontwikkeling van het nieuwe circus en dat van het jeugdcircus in het bijzonder.

BNG-CultuurfondsHet BNG Cultuurfonds, dat ook op andere terreinen prijzen heeft voor de ondersteuning van jong talent, nam samen met Circomundo het initiatief voor deze prijs. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is aan de prijs verbonden in het kader van het project Toekomst in de Piste, een breed kwaliteitsverbeteringsprogramma voor het jeugdcircusveld. Bijzonder aan de prijs is dat die niet gaat naar een kant-en-klaar product maar naar een plan, dat met het prijzengeld kan worden uitgevoerd.

 

Plaats een reactie