Nieuwe Boost-voorstelling Redonda

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Boost 2

Nieuwe Boost-voorstelling Redonda

0

Zondag 29 september gaat om 15 uur de nieuwe voorstelling Redonda van Circuswerkplaats Boost in theater de Meervaart in Amsterdam in première.  

Redonda  (8+)

In 1865 werd Redonda, een onbewoonbaar rotsblok in de Caraïbische zee, tot koninkrijk uitgeroepen. Maar tot op de dag van vandaag bestaat er onenigheid welke dichter, schrijver of erfgenaam de rechtmatige koning is…

Op een kolos, een uit de kluiten gewassen blok, klimmen drie acrobaten als vliegen langs de vlakken.  Ze kennen elkaar niet, ze moeten elkaar nog gaan ontmoeten. Volgt een botsing en vangt Redonda de klap op? Of blijft Redonda de plek waar ze samen kunnen wonen?

Drie mensen op zoek naar harmonie in een mini gemeenschap.

Boost

De discipline nieuw circus is sterk in ontwikkeling. Het technische niveau van artiesten is enorm gestegen en een nieuwe, onderscheidende podiumkunst verovert de theaters. Als een van de aanvoerders stimuleert Boost deze nieuwe stroming door samen te werken met jonge afgestudeerde artiesten van een circusvakopleiding en ervaren theatermakers. Met het uitgangspunt ‘circus als kunstvorm’ maakt regisseuse Lennie Visser theater dat zijn spanning zoekt op het raakvlak van de disciplines dans, circus en bewegingstheater. Dagelijkse handelingen en herkenbare menselijke verhoudingen transformeren tot  surrealistische situaties in een ogenschijnlijk realistisch decor. De visuele, spectaculaire en vervreemdende beeldtaal van Boost is toegankelijk voor een breed publiek.

Redonda

Foto: Marjory Haringa

 

Credits

regie: Lennie Visser, performers: Marianna Boldini, Ola Glimåker, Thomas Perrier, artistiek advies: Dick Hauser, toneelbeeld: Jelle Engel,muziekcompositie: Jaap van Keulen, Lichtontwerp: Maarten Verheggen, kostuums: Susann Rittermann, techniek: Robbert de Jongh,impresariaat: Alles voor de Kunsten.

Met dank aan

Sanne Bots de Wit, Peter Boonstra, ‘De nieuwe Collectie’, Walter Broekhuizen, Jochen Plass, Bouwsels.nl, Fiction Factory.

 

Circuswerkplaats BOOST www.cwboost.nl, maakt sinds 2004 elk jaar een huisproductie, waaronder Man met Hoed (regie Jakop Ahlbom) in 2009 en Muurbloem (regie Lennie Visser) in 2012. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alles voor de Kunsten, Hemonylaan 24, 1074 BJ Amsterdam, 020-4235826, info@allesvoordekunsten.nl

https://www.youtube.com/watch?v=qrkpVE-Rb7s

Plaats een reactie