Nederlands Jongleer Festival 9-12 mei 2013

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

NJF2013

Nederlands Jongleer Festival 9-12 mei 2013

0

Van 9 tot 12 mei staat Houten op z’n kop! Vier dagen lang (tijdens Hemelvaart, donderdag tot en met zondag) vindt het 23e Nederlands Jongleerfestival plaats.

Het Nederlands Jongleer Festival is voor iedereen die van jongleren houdt! Ben je net begonnen met drie balletjes of treed je al jaren op met je eigen show? Voor jong en oud is wat te zien en te doen.

Aan de basis staat een grote sporthal, hier wordt de hele dag door geoefend, trucs uitgewisseld of gewoon een spelletje gespeeld. De sfeer is erg gezellig en je leert snel nieuwe mensen kennen! Daarnaast worden er door de deelnemers zelf vaak workshops aangeboden voor beginners en gevorderden in onder andere jongleren met ballen, kegels en ringen maar ook diabolo, devilstick, hoelahoep, poi, jojo’s, eenwieleren, acrobatiek en nog veel meer!

Als bezoeker kun je een dag met alles meedoen, maar de meeste deelnemers willen het hele festival blijven en kamperen in hun eigen tent op het grote grasveld. Je kookt ‘s avonds je eigen eten of koopt wat lekkers bij de aanwezige cateringtentjes en krijgt ‘s ochtends ontbijt van de organisatie.

De trainingszaal is tot laat open maar veel mensen gaan in de avond richting de grote circustenten. Er is een open podium voor artiesten die graag wat meer podium ervaring willen, ‘s nachts wordt er een renegade georganiseerd (een hilarisch improvisatie podium) en natuurlijk is er een bartent waar je wat kunt drinken en waar een live bandje speelt.

Aan het eind van het festival is er een grote galashow, een aantal van Europa’s beste jongleurs komt naar Houten speciaal om voor ons op te treden. Kom je het hele festival dan is je kaartje inbegrepen, voor de bezoekers zijn er losse kaartjes te koop.

Het programma kun je hier vinden, onder andere is er een parade door de stad, er zijn jongleergames en er is een eenwielertocht. www.njf2013.nl

 

Plaats een reactie