Jonge artiesten Thom en Silvester aan het woord

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Thom Silvester

Jonge artiesten Thom en Silvester aan het woord

1

Naam? Thom en Silvester Assmann
Leeftijd? 10 jaar (allebei, we zijn een tweeling)
Wanneer zijn jullie met circus begonnen? Ongeveer 4 jaar geleden.

Hoe kwamen jullie bij het circus?
Omdat we van onze Oma  een diabola hadden gekregen. Zij had die meegenomen uit Portugal. Dat vonden we leuk en we konden al snel heel veel trucjes. We hebben toen zelf een dvd gekocht en nog meer geoefend. Inmiddels hadden we ook jongleerballen en devilsticks thuis.

Daarna las mijn moeder iets over circusworkshops in de Verkadefabriek in Den Bosch (via Grote Broer in Nijmegen). Maar dat duurde nog een half jaar en dat vonden we erg lang.

Gelukkig dat iemand ons vertelde dat ze in Boxtel met een circusschool wilde beginnen. Daar zijn we toen gaan kijken en dat vonden we meteen heel erg leuk.

We hebben daar twee jaar veel geleerd (tussendoor zijn we ook nog naar de Verkadefabriek gegaan). We hebben met de circustheaterschool Boxtel zelfs op mogen treden bij CircoCircolo op landgoed Velder te Liempde. We stonden toen in een echte piste.

Ik, Silvester mocht toen de diabolo-en eenwielertrucs laten zien en ik, Thom, mocht met de devilsticks van alles laten zien en koordlopen.

Wat doen jullie nu?
Na twee jaar Boxtel wilden we wat meer van circus gaan leren. Mijn moeder is gaan zoeken en informeren waar we wat nieuwe circusuitdagingen zouden kunnen vinden. We zijn toen op de open dag van Grote Broer in Nijmegen gaan kijken. Daar zagen we dat ze ook trapeze, tissue en rohnrad hebben. Dat vonden we geweldig. We konden het best wel goed, maar dat komt omdat we ook veel turnen.

Nu rijden we wekelijks naar Nijmegen. Afgelopen weekend hebben we het hele weekend opgetreden in het pepernotencircus. Dit was heel erg gaaf.

Wat gaan jullie in de toekomst doen?
Ik Thom ga in het circus werken als acrobaat en of als clown.
Ik, Silvester wil graag in cirque du soleil gaan werken

  1. cirque du soleil
    cirque du soleil02-03-2013

    It’s awesome in support of me to have a web site, which is valuable for my know-how. thanks admin

Plaats een reactie