Santelli

Eén van de oudste en zeker ook leukste jeugdcircussen van Nederland!

Over Santelli

De geschiedenis van Santelli start in 1962, het jaar van oprichting. Santelli is hiermee één van de oudste jeugdcircussen in Nederland. Inmiddels zijn de activiteiten van Santelli uitgebreid in de lengte en in de breedte. Een circus voor jong & oud, met een divers aanbod dat varieert van kinderfeestjes, workshops en cursussen tot voorstellingen, circusprojecten en lessen.

Santelli is een stichting met een vrijwillig bestuur. Er werken vijf vaste medewerkers en zo’n dertig trainers. Daarnaast heeft Santelli circa 120 leden en bestaat er nog een lange wachtlijst.

Voor alle leeftijden

Santelli geeft lessen aan mensen van alle leeftijden, te beginnen vanaf zes jaar. Kinderen starten in een beginnersgroep en groeien bij veel talent door naar een voorstellingsgroep. Santelli maakt elke twee jaar een nieuwe voorstelling, die zoveel mogelijk wordt gespeeld. In theaters, op festivals of bij andere gelegenheden. Elke voorstelling is een nieuw avontuur, omdat er steeds naar vernieuwing wordt gestreefd. Circus moet spannend zijn, verrassend, dramatisch…meer dan een aaneenschakeling van kunstjes.

Naast het ‘jeugdcircus’ geeft Santelli les aan volwassenen en is er bijvoorbeeld ook de Ouder Kind Acrobatiek op de zaterdag, met kinderen vanaf 4 jaar. Santelli Xclusief bestaat sinds 2009, een groep jongvolwassenen die zelfstandig aan een circustheatervoortelling werkt. Circus kun je namelijk net zo lang doen als jezelf wilt.

Voor alle groepen

Santelli is er voor alle leeftijden, maar ook voor alle soorten mensen en groepen. Behalve lessen biedt Santelli ook workshops, kinderfeestjes, kort- en langlopende circusprojecten en verrassingsactiviteiten voor feesten, openingen of andere bijzondere gelegenheden.

Sinds 2009 is Santelli ook actief in de Oosterparkwijk, met ‘sociaal circus’. Circus als middel voor ontmoeting en contact. Niet de prestatie telt, maar het plezier in en met elkaar. Groepen mensen van verschillende leeftijd, afkomst en niveau werden in samenwerking met wijkorganisaties met elkaar in contact gebracht. In de winter van 2010 kwamen al deze projecten samen in Carnivale, een nostalgisch festival. Circus en kermis in nostalgische sfeer, gedragen en uitgevoerd door de wijk.

Een nieuwe fase

In november 2009 is Santelli verhuisd van het Damsterdiep in Groningen naar de Professor Enno Dirk Wiersmastraat. Dit betekende een nieuwe fase in een veel groter gebouw.
De verbouw is nog volop aan de gang. De ontvangsthal moet nog afgewerkt, de theaterzaal op maat gebouwd en ingericht, het materialenhok van de grote zaal gescheiden, het plein ingericht, enzovoort. Dit gebeurt allemaal door de onmisbare hulp van onze vrijwilligers. Ieder naar eigen inzet en kunnen, maar altijd met plezier.