Rotjeknor

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Circus Rotjeknor is in 1992 opgericht als hét jeugdcircus uit Rotterdam. Het is als een kleine club begonnen en inmiddels uitgegroeid tot het op een na grootste jeugdcircus van Nederland.

Aan de vaste groepen doen circa 300 artiesten mee in de leeftijd van 6 t/m 24 jaar. Er zijn drie optreedgroepen die voorstellingen spelen op diverse locaties waaronder theaters.

Naast de vaste groepen verzorgt Circus Rotjeknor ook circusactiviteiten (circusdagen, circuslessen en circusspeelplaatsen) voor andere instellingen, voornamelijk in Rotterdam en omgeving. Aan deze activiteiten door jaarlijks bij 20.000 kinderen en jongeren mee!

Circus Rotjeknor heeft een pedagogische doelstelling: doormiddel van het circusspel een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Circus Rotjeknor heeft heel veel mensen geïnspireerd. Zo zijn er al heel wat jongeren het circusvak in gegaan. In de omgeving van Rotterdam zijn diverse jeugdcircussen opgericht. Circus Hannes (Vlaardingen) en Circus Nevermind (Zoetermeer) bieden vergelijkbare, door Circus Rotjeknor ontwikkelde, circusactiviteiten aan.