Europese projecten – nieuwe activiteiten, nieuwe kansen

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Professionalizing European Youth Circuses (PEYC)
Nieuwe activiteiten van de European Youth Circus Organization

Na het succes van de ontwikkeling van het CATE Handbook voor jeugdcircustrainers is de European Youth Circus Organization (EYCO) in de gelegenheid gesteld een vervolgproject uit te voeren.
Dit vervolgproject heet Professionalizing European Youth Circuses (PEYC). Uitgebreide informatie is te vinden op www.peyc.eu.
PEYC bestaat uit verschillende onderdelen, die worden uitgevoerd vanaf augustus 2015 tot mei 2017. Een onderdeel is de uitvoering van het CATE-traject (vergelijkbaar met de BIC, maar dan op Europees niveau). Een tweede onderdeel bestaat uit masterclasses voor zeer ervaren trainers/docenten en management. En tenslotte worden, deels gebaseerd op de uitkomsten van deze twee onderdelen, een online resource center en een job center ontwikkeld.
Het CATE-traject startte in september 2015 in Vallodolid in Spanje. In december vinden de eerste masterclasses plaats. De inschrijving hiervoor is gesloten, maar je kunt nog wel op donderdag 17 december a.s. meedoen aan een gratis workshop airials. Hieronder lees je alle informatie.
Aanmelden kan tot uiterlijk 23 november a.s. – wacht niet te lang, er is een beperkt aantal plaatsen!

Aanmelden kan tot

GRATIS WORKSHOP AERIALS 
voor trainers en docenten
uit het Vlaamse en Nederlandse
jeugdcircus 

 

Het Circuscentrum Vlaanderen en Circomundo, nodigen jullie van harte uit om gratis deel te nemen aan een speciale dag voor Vlaamse en Nederlandse luchtacro-trainers. Het thema is -uiteraard- aerials en je leert hoe het op een speelse én verantwoorde manier over te brengen op je leerlingen in het jeugdcircus.
Jullie krijgen les van (zeer) ervaren jeugdcircustrainers, die daar een masterclass met hetzelfde onderwerp hebben gevolgd. Een unieke kans om je circustechnische skills en je capaciteiten als trainer te vergroten en natuurlijk ook je netwerk uit te breiden.

Praktisch:
De workshop is voor: trainers en docenten in het jeugdcircus
Tijd en plaats: donderdag 17 december, van 10.00 tot 17.00 uur, Theater De Dommelhof in Neerpelt (Vlaanderen)
Vervoer: zelf te organiseren
Eten/drinken: neem je zelf mee. NB: er zijn geen winkels in de directe omgeving van de Dommelhof!
Deelname is gratis. Er is plaats voor 9 Nederlandse en 9 Vlaamse deelnemers, dus wees er snel bij!
Inschrijven: stuur uiterlijk maandag 23 november a.s. een mail met je naam, adres, telefoonnummer, en de naam van je jeugdcircus naar: secretariaat@circomundo.local.

Indeling van de dag:
10.00 uur : aankomst, kennismaking (koffie en thee)
10.30 uur : warming-up
11.00-13.00 uur : diverse aerial workshops in circuitvorm, gegeven door docenten-deelnemers van de masterclass.
13.00-14.00 uur : lunchpauze
14.00-16.30 uur : diverse aerialworkshops en uitwisseling met de deelnemers van de masterclass over onder andere: veiligheid en rigging, motiveren van je groepen, creativiteit en artistieke ontwikkeling, veiligheid bieden en angst overwinnen.
16.30-17.00 uur : stretching en afkoelen.

Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 23 november a.s.
Mail met je naam, adres, telefoonnummer, jeugdcircus naar secretariaat@circomundo.local.

De Masterclasses starten op 13 december 2015 in de Dommelhof in Neerpelt (Vlaanderen), met als eerste de masterclass voor gevorderde aerials trainers en docenten. Hiervoor is de inschrijving gesloten, maar voor latere masterclasses (o.a. acrobatiek en jongleren) volgen nog oproepen.
De informatie over de masterclasses vind je hier: Information for participants masterclasses PEYC Circomundo 2015.
Informatie over de inhoud, coördinatie en planning is te verkrijgen bij PEYC-medewerker Katja Ranta-Penttilä (bereikbaar via peyccoordinator@gmail.com) en Marjolein Wagter (bereikbaar via marjoleinwagter@hotmail.com).

Heb je vragen over het PEYC-project is zijn geheel, of over het online resource center en het job centre, neem dan contact op met Eveline Alders (ekalders@xs4all.nl).