Guidebook Trainer Social Circus

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

SOCIAL CIRCUS VOOR EEN HECHTERE SAMENLEVING

In juli 2014 presenteerde het Caravan Circus Network de uitkomsten van haar meerjarig project Circus Transformation. Caravan, opgericht in 2008, bestaat uit 12 jeugdcircussen uit 12 verschillende landen: een mooie vertegenwoordiging vanuit alle hoeken van Europa.
Doel van Caravan is het ontwikkelen van social circus in Europa, als middel dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan een hechtere samenleving.

Het resultaat van het project is het eerste Europese trainingsprogramma voor social circus trainers: Guidebook for Social Circus Trainers. Het Guidebook biedt een uniek programma om de vaardigheden en de kennis te verwerven die je je nodig hebt om een goede social circus trainer te worden.
Dit programma bestaat uit vijf onderdelen, waaraan iedereen die social circus wil aanbieden aandacht moet besteden:

– de sociale context definiëren
– het lesgeven
– het aansturen van het lesgeven
– circustechnieken en creativiteit
– basisprincipes

Bij elk van deze onderwerpen horen specifieke competenties. De Guidebook geeft de social circus trainer alles wat hij/zij nodig heeft om zijn pupillen deze competenties eigen te laten maken.
Het trainingsprogramma duurt twintig dagen en heeft een theoretische component en een praktijkgedeelte.

Tijdens de Circomundo-dag in 2014 hebben Henny Diebels en Amandus van den Elshout het Guidebook for Social Circus Trainers toegelicht. Ben je geïnteresseerd in het Guidebook, neem dan contact op met Henny of Amandus van Circus Elleboog.