Geslaagde Circomundodag op 29 januari

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Circomundodag 2012 2

Geslaagde Circomundodag op 29 januari

0

Zondag 29 januari was het weer de jaarlijkse Circomundodag. Het was een gezellig en informatief evenement dat door ca. 40 deelnemers van verschillende jeugdcircussen en organisaties bezocht werd. De prachtige nieuwe oefenhal van Circus Amersfoort was de locatie voor deze dag.

De dag startte feestelijk met de uitreiking van de eerste BNG Circusprijs. De drie genomineerden, Circus Elleboog, Circuswerkplaats Boost en Circaso, waren al een maand in spanning. Mat Meijs, secretaris van het Cultuurfonds BNG, lichtte de keuze van de jury toe en reikte de Circusprijs uit aan Circaso uit Den Haag. Lees hierover meer in het aparte nieuwbericht over de uitreiking van de Circusprijs.

Eveline Alders lichtte de stand van zaken bij Circomundo toe. 2011 stond vooral in het teken van Toekomst in de Piste, de stimuleringsregeling voor de Nederlandse jeugdcircussen van het Fonds voor de Cultuurparticipatie. Ook in 2012, het laatste jaar van de regeling, zal er veel georganiseerd worden ter bevordering van de kwaliteit en het netwerk van de jeugdcircussen. Omdat het Evelines laatste Circomundodag als voortrekker van Circomundo was, werd zij natuurlijk even in het zonnetje gezet.

De rest van de dag werd besteed aan informatieve presentaties en workshops over het nieuwe boek ‘Hoe maak je een opleidingsplan voor een jeugdcircus?’, het boek ‘Circus speciaal, circus voor kinderen met een beperking of handicap’, toelichting van Circus Amersfoort over hun nieuwe onderkomen, tips en info over de subsidies van de TIP-regeling, aandachtspunten in het kader van ongewenste intimiteiten en hoe je via Europese subsidies internationaal actief kunt zijn als jeugdcircus.

Uiteraard was er ook ruime gelegenheid tot onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring, ook een belangrijke doelstelling van de Circomundodag.

Kijk bij Documentatie/Verslagen voor een uitgebreider verslag en de presentaties.

Plaats een reactie