Ding mee naar de Circusprijs Jonge Makers

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Santelli 1

Ding mee naar de Circusprijs Jonge Makers

0

Dit voorjaar wordt tijdens Rotterdam Circusstad de Circusprijs voor Jonge Makers uitgereikt. Je kunt nu meedingen! Schrijf je in.

Circomundo zet zich vanaf zijn oprichting in om bekendheid te geven aan het jeugdcircus; daarnaast onderneemt Circomundo initiatieven om jeugdcircussen te ondersteunen bij hun ontwikkeling. Een daarvan is  de BNG Circusprijs, de Nederlandse jeugdcircusprijs die in 2011, 2012 en 2013 wordt uitgereikt voor verschillende categorieën. De BNG Circusprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds BNG en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Drie kleine prijzen

Naast de BNG jeugdcircusprijs die van 2011-2013 jaarlijks uitgereikt wordt voor een plan voor een voorstelling worden er tevens kleinere prijzen toegekend. In 2012 heeft Michaël Betrian de BNG circusprijs voor jong talent jeugdcircus gewonnen en Lisa Chudalla de BNG circusprijs voor jong talent HBO. Dit jaar staat in het teken van de BNG circusprijs voor een jonge maker binnen het jeugdcircus.

Jonge maker jeugdcircus

De laatste jaren zijn er binnen de Nederlandse jeugdcircussen veel jonge makers ontpopt. Oude deelnemers die zich naast of zelfs enkel zijn gaan richten op het maken van acts en voorstellingen met kinderen en jongeren van hun jeugdcircus. Wij moedigen deze ontwikkeling aan en zouden deze jonge makers graag de kans geven om zich verder te ontwikkelen. Om klein te beginnen willen we starten met een act. Jonge makers kunnen zich ofwel met een bestaande act ofwel met een nieuwe act die ze geregisseerd hebben aanmelden. Let wel, het gaat hier echt om losse makers en eventueel duo’s maar niet om acts die door een hele groep gemaakt zijn.

Hoe kun je meedoen

1. Overleg met je jeugdcircus over je deelname.

2. Beantwoord de vragen in het bijgevoegde inschrijfformulier en mail deze naar rosa@circomundo.local.

3. Maak een film van de act  (of hij nu af is of niet) en plaats deze op vimeo of youtube  (de link moet in het inschrijfformulier vermeld worden).

De prijs

De winnaar ontvangt:

1. Een geldprijs van € 2.000, welke alleen besteed kan worden ter ontwikkeling van de maker en het verder ontwikkelen van de prijswinnende act.

2. Circa drie speelmogelijkheden voor de act in de periode van mei tot oktober 2013.

De geldstromen zullen via het jeugdcircus lopen waar de maker bij is aangesloten.

Inschrijven voor de prijs

Tot uiterlijk maandag 1 april om 12:00 kun je je inschrijven. Een zorgvuldig geselecteerde jury (met o.a. afgevaardigden van het BNG Cultuurfonds en de circustheater festivals) zal de inschrijfformulieren en de filmpjes bekijken. Hieruit zullen in half april 2013, drie genomineerden bekend gemaakt worden.

De drie genomineerde acts zullen live optreden tijdens het Circusstad Festival in Rotterdam op 2 of 5 mei 2013. De exacte datum zal in april bekend gemaakt worden. Dezelfde jury bekijkt de 3 acts en zal ter plekke de winnaar bekend maken. Wil je meedoen, stuur het inschrijfformulier en een link naar het filmpje van je act naar: rosa@circomundo.local.

Beoordelingscriteria

–        Inhoudelijke concept van de act

–        Hoe komt het inhoudelijke concept tot uiting in de act

–        Gebruik van circustechnieken in combinatie met andere podiumkunsten

–        Originaliteit

De voorwaarden

  1. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
  2. Het aantal deelnemers van de act is naar eigen invulling
  3. De maximale leeftijd voor de deelnemers is 25 jaar en de minimale leeftijd 16 jaar
  4. Hoe de prijs te besteden wordt met Circomundo besproken en Circomundo zal het geld aan de direct rechthebbenden uitbetalen. De deelnemers ontvangen het bedrag dus niet zelf
  5. Circomundo, het Fonds voor Cultuurparticipatie en het BNG Cultuurfonds worden vernoemd in alle publicitaire uitingen (drukwerk, film, en evt andere zaken) Vermelding met naam en logo
  6. De makers en zijn spelers moeten op 2 en 5 mei 2013 de hele dag beschikbaar zijn om de act voor te bereiden en te spelen op het Circustad Festival in Rotterdam.
  7. De winnaar verplicht zich om deel te nemen aan de 3 optredens die Circomundo arrangeert.  Alle onkosten voor de optredens worden vergoed, Circomundo zal echter geen gage/uitkoopsom uitkeren.
  8. Alle geldprijzen en de uitkeringen zullen via het jeugdcircus lopen waar de jonge maker aan verbonden is.

Mochten jullie naar aanleiding van de prijs nog vragen hebben kun je die stellen  aan Rosa Boon, projectleider van de BNG-Circusprijs via rosa@circomundo.local of telefonisch via 06-19876458. Rosa is van 5 tot 27 februari 2013 afwezig in verband met vakantie en kan gedurende deze periode niet reageren op e-mails en is niet telefonisch bereikbaar.

We zien jullie plannen met genoegen tegemoet!

 

Plaats een reactie