Ding mee naar circusprijs voor Jong Talent!

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Pavarini Havenwerk

Ding mee naar circusprijs voor Jong Talent!

0

Dit najaar tijdens Circo Circolo wordt de prijs voor jong talent uit het jeugdcircus uitgereikt. Deelnemers verbonden aan jeugdcircussen kunnen zich solo of met een groep en met hun act inschrijven.

Circomundo zet zich vanaf de oprichting in om bekendheid te geven aan het jeugdcircus; daarnaast       onderneemt Circomundo initiatieven om jeugdcircussen te ondersteunen bij hun ontwikkeling.
Een daarvan is  de BNG Circusprijs, de Nederlandse jeugdcircusprijs die in 2011, 2012 en 2013  wordt uitgereikt voor verschillende categorieën. De BNG Circusprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds BNG en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Drie prijzen voor jong talent

Naast de BNG jeugdcircusprijs die van 2011-2013 jaarlijks uitgereikt wordt voor een plan voor een voorstelling, zullen er in 2012 nog 2 prijzen uitgereikt worden. De BNG circusprijs voor jong talent uit het jeugdcircus en jong talent HBO. In 2013 zal nog jong talent regie in het jeugdcircus volgen.

Jong talent jeugdcircus

Veel jongeren binnen de Nederlandse jeugdcircussen maken zelf acts die ze ofwel binnen ofwel buiten hun jeugdcircus tentoon spreiden. De BNG circusprijs jong talent jeugdcircus wil deze kinderen en jongeren de kans geven mee te dingen naar een prijs waarmee ze hun act verder kunnen ontwikkelen. Heb je een bestaande act of wil je een nieuwe act maken dan kun je je opgeven voor de prijs!

Hoe kun je meedoen:

1. Beantwoord de vragen in het inschrijfformulier

2. Maak een film van de act en plaats deze op vimeo of youtube

De prijs:

De winnaar ontvangt

1. Een geldprijs van € 2.000, welke alleen besteed kan worden aan het verbeteren van de act (docent, regisseur, choreograaf, ruimte of materiaal )

2. Circa drie speelmogelijkheden voor de act in de periode van mei tot oktober 2013.

Inschrijven voor de prijs:

Tot uiterlijk vrijdag 28 september 2012 om 12:00 kun je je inschrijven. Een zorgvuldig geselecteerde jury (met o.a. afgevaardigden van het BNG Cultuurfonds en de circustheater festivals) zal de inschrijfformulieren en de filmpjes bekijken. Hieruit zullen begin oktober 2012, drie genomineerden bekend gemaakt worden.

De drie genomineerde acts zullen live optreden op donderdag 18 oktober tussen 17:30-18:30 in de foyertent van het festival Circo Circolo te Liempde. Dezelfde jury bekijkt de drie acts en zal ter plekke de winnaar bekend maken. Wil je meedoen, stuur het inschrijfformulier en een link naar het filmpje van je act naar: rosa@circomundo.local

Beoordelingscriteria:

  • Circus technische niveau van de act
  • Inhoudelijke concept van de act
  • Algehele presentatie

De voorwaarden:

  1. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
  2. Het aantal deelnemers van de act is naar eigen invulling
  3. De maximale leeftijd voor de deelnemers is 25 jaar en de minimale leeftijd 12 jaar
  4. Hoe de prijs te besteden wordt met Circomundo besproken en Circomundo zal het geld aan de direct rechthebbenden uitbetalen. De deelnemers ontvangen het bedrag dus niet zelf.
  5. Circomundo, het Fonds voor Cultuurparticipatie en het BNG Cultuurfonds worden vernoemd in alle publicitaire uitingen (drukwerk, film, en evt andere zaken) Vermelding met naam en logo.
  6. Je moet op donderdag 18 oktober de hele dag beschikbaar zijn om je act voor te bereiden en te spelen op het festival Circo Circolo in Liempde (Noord-Brabant).
  7. De winnaar verplicht zich om deel te nemen aan de drie optredens die Circomundo arrangeert.  Alle onkosten voor de optredens worden vergoed, Circomundo zal echter geen gage/uitkoopsom uitkeren.

Mochten jullie naar aanleiding van de prijs nog vragen hebben kun je die stellen  aan Rosa Boon, projectleider van de BNG-Circusprijs via rosa@circomundo.local of telefonisch via 06-19876458.

We zien jullie plannen met genoegen tegemoet!

Plaats een reactie