Circus Poehaa gaat samen met Atelier Velp

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Poehaa5

Circus Poehaa gaat samen met Atelier Velp

0

Het oude Circus Poehaa gaat haar circuscursussen voortzetten binnen de organisatie van Atelier Velp.Een werkgroep van de Vrienden van Poehaa heeft in de afgelopen weken intensief gesprekken gevoerd met verschillende partijen. Atelier Velp is een ondernemende organisatie met cursussen op het gebied van dans, theater en muziek. Een uitbreiding van dit assortiment met circuscursussen geeft een goede aanvulling, dat sluit het best aan.

Nadat de stichting Circus Poehaa in april failliet is gegaan, hebben veel organisaties hulp aangeboden. Bijvoorbeeld de repetities van de producties “Gaan Slapen…” en “De Vliegende mens” konden doorgaan in de gymzaal van het Montessori-college en in het gebouw van dansgroep El Ele. Het Kunstbedrijf Arnhem heeft Circus Poehaa onderdak geboden voor het restant van de cursussen in 2012. Deze hulp is door de medewerkers en cursisten van de circusschool zeer op prijs gesteld.
Het Kunstbedrijf was ook bereid om de cursussen van Circus Poehaa voort te zetten in het komende seizoen. De werkgroep van de Vrienden van Poehaa werd daarmee voor een moeilijke keuze gesteld: bij welke organisatie willen we de circuscursussen onderbrengen. Tenslotte is de knoop doorgehakt met hulp van de Adviesbrigade, een groep mensen die na hun werkzame leven als bestuurder, hun kennis en ervaring inzetten voor maatschappelijke organisaties.

Uiteindelijk heeft de werkgroep vanuit de Vrienden van Poehaa de voorkeur gegeven aan Atelier Velp: “Atelier Velp kan ons de beste ondersteuning bieden in oefenruimte en zakelijkheid. We herkennen veel in de manier van werken, in de passie om mooie dingen te maken en in de mogelijkheden om snel te reageren op kansen die zich voordoen.”

Door deze verandering zal de zichtbaarheid van Circus Poehaa niet minder zijn bij de festivals in Arnhem en omstreken. Circus Poehaa heeft zijn wortels in Arnhem en zal daar ook activiteiten blijven ondernemen, voor een deel onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Vrienden van Poehaa.
Neem voor meer informatie contact op via de mail: info@vriendenpoehaa.nl of met René Hildesheim (06- 47939679)

Plaats een reactie