3e opleiding Begeleider in Circuskunsten afgerond

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

BIC 2012

3e opleiding Begeleider in Circuskunsten afgerond

0

Vorige maand hebben de cursisten van de derde opleiding Begeleider in de Circuskunsten (BIC) hun certificaat ontvangen. Van harte gefeliciteerd!

Inmiddels zijn er al ca. 60 BIC-gecertificeerde circusbegeleiders in de Nederlandse jeugdcircussen. Dat is een mooi resultaat voor drie jaar BIC.

De BIC werd vooral gefinancierd uit de subsidie Toekomst in de Piste van het Fonds voor de Cultuurparticipatie. Deze subsidie loopt eind 2012 af. Circomundo is samen met betrokkenen en de Nederlandse jeugdcircussen aan het bekijken of en hoe de BIC een vervolg kan krijgen. Immers, professionalisering van het jeugdcircusveld blijft nodig en is effectief!

In vergelijking met drie jaar geleden zijn er, o.a. door de BIC, veel meer dwarsverbanden ontstaan tussen de Nederlandse jeugdcircussen, vinden individuele trainers elkaar en wisselen zij onderling kennis en kunde uit. De diverse evenementen die georganiseerd worden door de jeugdcircussen waarbij ze elkaar uitnodigen (zie ook deze site) is daarvan een goed voorbeeld.

Er is onderzoek gedaan naar een circusopleiding in Nederland. Lees het nieuwsbericht hierover.

Plaats een reactie