Workshop Jongleren zaterdag 27 mei

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Workshop Jongleren zaterdag 27 mei

0

Circomundo is partner in het Europese project PEYC (Professionalizing European Youth Circuses) dat bestaat uit masterclasses rondom circustechnieken en het runnen van een jeugdcircus. Alle kennis en ervaringen die uit de masterclasses circustechniek zijn voortgekomen vind je inmiddels op het resource centre van de PEYC website: zeker de moeite van een bezoekje waard!

Onderdeel van het project is dat de deelnemers van deze masterclasses in hun eigen land deze kennis delen. Daarom zijn we gestart met een serie workshops voor de Nederlandse jeugdcircustrainers en -docenten. De eerste vond plaats bij Circus Diedom en had acrobatiek als hoofdthema. De volgende workshops staan gepland op zaterdag 27 mei, verbonden aan het Nederlands Jongleerfestival in Goirle. Op 8 oktober volgt de workshop aerials bij Circaso in Den Haag en 12 november balans bij Circus Okidoki. De informatie over aerials en balans komt later naar je toe, maar zet de datum vast in je agenda.

De workshop jongleren op 27 mei wordt geleid door Vincent Vos, die deelnam aan de masterclass juggling in Italië. Hij deelt onder andere zijn ervaringen met 5 Step Juggling (van Craig Quat). Dat gaat over een methode het goed aanleren van de basis van jongleren (ook voor jonge kinderen en kinderen met een handicap). Steven Desanghere, schrijver van o.a. Kijk naar mij – handboek voor circuspedagogiek – neemt het onderdeel De Kunst van het Lesgeven voor zijn rekening.

De workshop duurt van 10.30 uur – 16.00 uur. Deelname aan de workshop kost 15 euro.

Als je zeker wilt zijn van een plek, meld je dan nu aan want dan krijg je voorrang op diegenen die zich tijdens het festival aanmelden.

Aanmelden doe je bij Karin Lucas, penningmeester van Circomundo, op karin.lucas@circomundo.nl op uiterlijk op 13 mei a.s.

Plaats een reactie