Simsalabim wint 3e BNG Bank Circusprijs

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

BNG Circusprijs3

Simsalabim wint 3e BNG Bank Circusprijs

0

De winnaar van de BNG Bank Circusprijs 2013 is bekend gemaakt tijdens het festival Rotterdam Circusstad. In de categorie kleine jeugdcircussen heeft Simsalabim uit Eindhoven € 8.000 gewonnen om hun nieuwe voorstelling ER WAS EENS te realiseren. Daarnaast ontvangt Simsalabim € 2.000 voor het maken van een registratie van de voorstelling. Naast de geldprijzen zal de winnende voorstelling drie speelmogelijkheden aangeboden krijgen.

De jury zei over de winnaar het volgende:
Het Eindhovense jeugdcircus Simsalabim heeft de jury verrast met een leuk verhaal, een erg interessante en spannende uitwerking, maar vooral met een imposante dosis ambitie, die vergezeld gaat van gezonde realiteitszin: Simsalabim weet wat ze kan en waarvoor ze hulp wil inroepen of samenwerking wil aangaan.
Het sterkst geschreven, best uitgewerkte en het meest ambitieuze plan, constateert de jury, en voor de kinderen ook een totaal nieuwe ervaring. Deze winnaar maakt zelf een grote stap voorwaarts, maar kan bovendien in de regio een nieuwe rol krijgen en collega’s inspireren – deze kwalificaties maakten tezamen de conclusie voor de jury duidelijk: de winnaar van deze derde ronde in 2013 van de BNG Bank Circusprijs is SIMSALABIM uit Eindhoven!

De jury bestond uit Maaike van Langen (Circusstad Festival), Cahit Metin (TENT circustheaterproducties en Circus Elleboog), Joris de Jong (circusartiest) en Marc Eysink Smeets (Circo Circolo); juryvoorzitter was Mat Meijs, secretaris van het BNG Cultuurfonds.

De BNG Bank Circusprijs – uniek in de Nederlandse circuswereld – is opgericht voor de promotie en ontwikkeling van het nieuwe circus en dat van het jeugdcircus in het bijzonder.
Het BNG Cultuurfonds, dat ook op andere terreinen prijzen heeft voor de ondersteuning van jong talent, nam samen met Circomundo het initiatief voor deze prijs. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is aan de prijs verbonden in het kader van het project Toekomst in de Piste, een breed kwaliteitsverbeteringsprogramma voor het jeugdcircusveld.
Bijzonder aan de prijs is dat die niet gaat naar een kant-en-klaar product maar naar een plan, dat met het prijzengeld kan worden uitgevoerd.

Foto Hugo Schuitemaker

Plaats een reactie