OPEN DAG ACAPA GROOT SUCCES

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

OPEN DAG ACAPA GROOT SUCCES

0

Een volle trainingshal van ACaPA in Tilburg op 1 februari jl: zo’n 80 nieuwsgierige circuskids van jeugdcircussen uit het hele land grepen de kans met beide handen aan om eens te trainen met professionele middelen en om de sfeer te proeven van een HBO-circusschool. Santelli vertrok om maar liefst om 7 uur ’s ochtends met 15 kinderen vanuit Groningen om er bij te zijn. Maar ook mensen van jeugdcircussen uit Doetinchem, Amsterdam, Den Bosch, Haaren, Zoetermeer en Leeuwarden reisden af naar Tilburg.

Er waren workshops in drie disciplines: straps, chinese pole, hand to hand. Studenten en docenten van de circusschool gaven aanwijzingen en assisteerden bij het oefenen in nieuwe trucs, maar er was ook volop gelegenheid om het gebouw te bekijken en kennis te maken met elkaar. De dag werd afgesloten met presentaties van ACaPA studenten Camile&Camile (dubbel straps) en (Chinese pole), maar ook van Luna & Marleen van Circus Santelli uit Groningen (winnaars van de BNG-circusprijs 2014 Jong Talent) en Kim en Tara van Circusschool de Hoogte en Nevermind . Om 15.00 uur vertrok iedereen enthousiast en voldaan terug naar huis.
LET OP: op zondag 6 juni a.s. is er een soortgelijke open dag bij Codarts in Rotterdam: houd de Circomundo-site in de gaten – de uitnodiging volgt binnenkort.

Plaats een reactie