Nominaties BNG Circusprijzen bekend!

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Circusprijs2012

Nominaties BNG Circusprijzen bekend!

0

Het wordt weer een spannende week volgende week. Dan worden er drie BNG Circusprijzen uitgereikt, namelijk:

De 2e BNG Circusprijs voor jeugdcircussen
Deze keer dingen de middelgrote circussen mee naar de prijs.
Genomineerd zijn: Pavarini uit Zwolle, Bon Bourgon uit Tilburg en Den Bosch en Circuskunst uit Oosterhout.
De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 21 oktober 2012. Dit gebeurt tijdens de Circomundo-dag op het festivalterrein van Circo Circolo.

De meedingende jeugdcircussen hebben een plan geschreven waarin ze laten zien hoe een nieuwe aanpak van een volgende productie bij kan dragen aan hun artistieke ontwikkeling. De prijs bestaat uit een bedrag van 8.000 euro voor het realiseren van een nieuwe circustheater-voorstelling, speelplekken op verschillende festivals en een professionele registratie van de voorstelling.

De BNG Circusprijs voor Jong Talent HBO
In deze categorie zijn genomineerd: Jan von Ungern (Codarts), Lisa Chudalla (Codarts) en Roxana Kuewen (Fontys) genomineerd.

De BNG Circusprijs voor Jong Talent Jeugdcircus
In deze laatste categorie zijn genomineerd: Michaƫl Betrian (Grote Broer Nijmegen), Roosmarijn Cloosterman, Nynke Hettema en Amy van Oorschot (Circaso, Den Haag) en Swaen Oostrum en Jessica van der Zee (Circus Rotjeknor, Rotterdam).

De zes genomineerden treden op tijdens de prijsuitreiking op donderdag 18 oktober 2012. De winnaars worden na afloop van de optredens bekend gemaakt. De BNG jong talentprijs bedraagt 2.000 euro om te besteden aan het verbeteren van de act.

Aanmoedingingsprijs
Silvester Assmann van Grote Broer heeft een aanmoedigingsprijs van de jury heeft ontvangen (geen nominatie). Deze aanmoedigingsprijs behelst een optreden op Circolo op 18 oktober. Hij opent voor de start van het nominatie programma.

De jury van de BNG Circusprijzen bestaat uit Maaike van Langen (Circusstad Festival), Cahit Metin (TENT circustheater producties) en Joris de Jong (circusartiest), onder leiding van juryvoorzitter Mat Meijs, secretaris Cultuurfonds BNG.

De BNG Circusprijs – uniek in de circuswereld – is opgericht voor de promotie van het nieuwe circus en dat van het jeugdcircus in het bijzonder. Het Cultuurfonds BNG, dat ook op andere terreinen prijzen heeft voor de ondersteuning van jong talent, heeft samen met Circomundo het initiatief genomen voor deze prijs. Het Fonds voor Cultuurparticipatie draagt bij in het kader van het project Toekomst in de Piste waarmee het een kwaliteitsimpuls aan het jeugdcircusveld ondersteunt.

 

Plaats een reactie