nog een paar plaatsen bij de jaarlijkse KERSTSTAGE voor docenten

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

nog een paar plaatsen bij de jaarlijkse KERSTSTAGE voor docenten

0

Zoals elk jaar organiseert Circuscentrum de KERSTSTAGE voor docenten en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Een extraatje van de Kerstman voor circusdocenten en assistenten die zich willen bijscholen op zowel circustechnisch als op creatief vlak.

Voorwaarden: je bent docent of assistent en minstens 16 jaar en je volgde een pedagogische opleiding zoals in ECB, de Bic stage of de animatorencursus bij Circuscentrum.

Dit jaar gaat de stage door bij Circus- en Dansatelier Twist – Kluisbergstraat 21 – 3290 Diest

Data: van 26 /m 28 december 2014.

De workshops worden dit jaar begeleid door Kurt Demey (magie) – Satya Roosens (hedendaagse dans), Joost Geuens en Kriz Hoeylaerts (veilig met vuur) en Pierre Viatour (evenwichtsballen en creatie)..

Op zaterdagavond 27 december kan je mee naar Sirk de Soeverein. (http://www.ccdeadelberg.be/nieuws/71/sirk-de-soeverein-een-nieuwe-lichting-jong-circusgeweld

INSCHRIJVEN kan hier!

Deelname in de kosten:

Voor deelnemers aangesloten bij een atelier ( ook voor de Nederlandse jeugdcircussen) worden de kosten 55 euro (of 70 euro met slaapplaats en ontbijt inbegrepen) via het atelier geregeld.

Inkom voor Sirk de Soeverein is ter plaatse te betalen ( 8,5 euro voor – 18j // 17 euro vanaf 18j)

Individuele deelnemers betalen 110 euro (of 140 euro met slaapplaats en ontbijt) direct per overschrijving aan Circuscentrum vzw.

Extra informatie betreffende de inhoud van de lessen:

 Evenwicht en creativiteit met Pierre Viatour

Pierre Viatour, als regisseur en docent verbonden aan Ecole de Cirque de Bruxelles, werkt tijdens de kerststage 2 dagen met verschillende evenwichtsballen tegelijkertijd om zo tot nieuw en onverwacht spelmateriaal te komen.

 

Magie met Kurt Demey

The sky isn’t the limit

Met enkele basistechnieken uit de goochelwereld gaan de deelnemers zelf grote illusies ontwikkelen. Leer denken als een goochelaar en maak van een simpele truc een wonder. In deze workshop word je uitgedaagd om onmiddellijk creatief uit te hoek te komen met zelf bedachte goochelroutines.

 

Veilig met vuur met o.a. Kriz Hoeylaerts

De eerste dag van de stage is er een sessie waarin de veiligheidsregels van met vuur werken duidelijk uitgelegd worden: o.a. welke brandstoffen zijn niet of wel aangewezen? Wat is de invloed van de omgeving?  Welke zijn de  gevaren van foutief gebruik van materialen?

Hedendaagse dans met Satya Roosens:

Satya zoekt aan de hand van de fysieke inspanning naar het leren bewegen vanuit ontspanning. Kenmerken in haar manier van werken zijn: preventief blessures leren vermijden en het gebruik van de weerstand van de vloer om  in de ruimte te bewegen. Gedurende 3 dagen verken je je uitersten door vanuit balans en on-evenwicht te vertrekken. Andere werkpunten zijn veranderen van energie en dynamiek, elke beweging interessant en eigen maken, partnerwerk en de daaraan gekoppelde verantwoordelijkheid .

 

Plaats een reactie