NK jongleren 28 september: inschrijving is geopend

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

NK Jongleren

NK jongleren 28 september: inschrijving is geopend

0

Al bijna 10 jaar zijn de Nederlandse Kampioenschappen Jongleren een begrip in Jonglerend Nederland. Dit jaar wordt het NK georganiseerd in Windesheim, Zwolle. Er wordt gestreden in verschillende disciplines: een technische competitie in ballen, kegels en ringen, maar ook freestyle diabolo, devilstick en passen komt aan de beurt.

Bij de technische competities gaat het erom zo moeilijk mogelijke trucs zo beheerst mogelijk uit te voeren. Een deskundige jury beoordeelt de prestaties van de deelnemers. Dus voor wie de uitdaging aandurft: de inschrijving is geopend! Maar ook voor bezoekers is het NK interessant. Je ziet de nieuwste trucs en voelt de spanning van de deelnemers: wie heeft de sterkste zenuwen?

Bezoekers kunnen vooraf aanmelden, maar dat hoeft niet. Tussen de competities door is er gelegenheid om zelf te jongleren of mee te doen in een van de vele workshops, zowel voor beginners als gevorderden!

Als een echte circusdiscipline is jongleren niet alleen technisch, maar ook artistiek uitdagend. In de Freestyle en Act competities combineren de deelnemers creatieve vrijheid met hoog niveau diabolo, devilstick of een combinatie van 3 jongleermaterialen, de zgn. props.

Meer info en inschrijven? Ga naar de website van NK Jongleren.

Speciaal voor jeugdcircussen

Een aantal jeugdcircussen heeft in de afgelopen jaren een gooi gedaan naar de titel “beste Act competitie”.

De organisatie van het NK nodigt hierbij jeugdcircussen uit om een act in te schrijven waarin gejongleerd wordt. De speciale avond-toegang voor deelnemers van de actcompetitie is €3.50 p.p. Neem voor inschrijven of vragen contact op met stichting@nkjongleren.nl (voor 25 september).

simonacampoDe titel Overall Nederlands Kampioen Technisch Jongleren is vorig jaar gewonnen door Simon à Campo. De uitslagen van de andere competities en onderdelen staan op de uitslagen pagina.

Het NK 2013 zal live te volgen zijn op een Livestream, verzorgd door Piet van Steen.

Plaats een reactie