Goed voorbereid naar de audities op de Circusscholen?

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Foto Bij Auditietraining 2

Goed voorbereid naar de audities op de Circusscholen?

0

Droom je ervan om later als professional in de piste te staan? Of droom je ervan om jouw circusvaardigheden of gymnastische technieken verder te ontwikkelen en te studeren en te trainen als student aan een circusopleiding op Hbo-niveau?

Dan is er nu een uitgelezen kans om die droom wat dichter bij te brengen. Doe dit jaar mee aan het auditie-voorbereidingstraject aangeboden door de Circus Academy for Circus and Perfomance Art (ACaPA) in Tilburg.

Om toegelaten te worden tot een van de circusopleidingen op Hbo-niveau moet je auditie doen. Sommigen zien daar als een berg tegenop. Met het nodige talent en een goede voorbereidingen blijkt die berg helemaal niet groot te zijn. Gerichte en extra oefeningen kunnen je op weg helpen om de hobbel te nemen. ACaPA biedt, samen met Circomundo, een voorbereidingstraject dat je daarbij helpt. Het bestaat uit 2 delen:

Eerste-open trainingsdag

Op zaterdag 24 september staat de trainingshal open voor maximaal 16 talenten vanaf 15 jaar die zich willen oriënteren op het studeren aan een circusopleiding en willen weten wat de audities inhouden.

Tussen 10.00 en 17.00 uur kun je trainen met diverse faciliteiten. Docenten van de circusopleiding geven je adviezen t.a.v. techniek, performance, waar je sterke en minder sterke punten zitten, waar je eventuele extra op kunt trainen.De dag wordt afgesloten met een persoonlijk advies gesprek gericht op een mogelijk succesvolle auditie op korte of langere termijn.

Potentiële kandidaten krijgen vervolgens de gelegenheid gedurende 4 zaterdagen verder te werken richting auditie.

Vier trainingsdagen

Op zaterdag 8 oktober, zondag 13 november en zaterdag 10 en zaterdag 17 december wordt er in de trainingshal van ACaPA door maximaal 10 deelnemers gewerkt aan techniek en presentatie om een goede auditie te kunnen neerzetten. Aan verschillende aspecten wordt aandacht besteed; dus ook aan kleding, houding, fysieke mogelijkheden en beperkingen en aan het formuleren van motivatie

Kosten

Met ondersteuning van het Fonds Cultuurparticipatie en Circomundo kan deze cursus tegen een bescheiden prijs worden aangeboden.

Deelname aan de oriëntatie-instuif op 25 september kost € 20, deelname aan de 4 voorbereidings-dagen kost € 100 voor de hele reeks

Inschrijving

Vul dit formulier in en stuur het op op uiterlijk 10 september a.s.:  Inschrijf formulier Auditietraining ACaPA

Plaats een reactie