Geslaagde Circomundodag

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Circomundodag Oktober2012

Geslaagde Circomundodag

0

Ongeveer 60 deelnemers waren aanwezig op de Circomundodag op zondag 21 oktober op Circo Circolo. Het programma was gevarieerd en geslaagd.

Marc Eysink Smeets, zakelijk leider van Circo Circolo en sinds dit voorjaar ook bestuurslid van Circomundo, heette de aanwezigen van harte welkom op het festival.

Na een update over de stand van zaken over de TIP-regeling en de nabije toekomst van Circomundo, gaven Harry Vos en Dana Linckens een korte samenvatting van de uitkomst van het onderzoek naar een mogelijke toekomst van de BIC (opleiding Begeleider in de Circuskunsten). Binnenkort komt deze info als nieuwsbericht. Het rapport is al te vinden bij Documentatie/Literatuur & onderzoeken.

Vervolgens werd de 2e BNG Circusprijs uitgereikt door Mat Meijs, secretaris van het BNG Cultuurfonds. Circuskunst uit Oosterhout won met hun voorstel voor de voorstelling MOVE!.

Na de lunch waren er een aantal workshops over Talent, de BIC en Europese samenwerking waarvan plenair kort verslag gedaan werd. De middag eindigde met een borrel en aansluitend de onorthodoxe voorstelling Extrêmités van Cirque Inextremiste.

Plaats een reactie