Eveline BEDANKT! Stefke SUCCES!

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Eveline Stefke

Eveline BEDANKT! Stefke SUCCES!

0
Eveline vertrekt: Eveline BEDANKT!!
Vorig jaar kondigde Eveline Alders al aan dat zij Circomundo gaat verlaten als trekker en initiator. Dat moment is nu gekomen. Wij willen nogmaals Eveline ontzettend bedanken voor haar jarenlange tomeloze inzet voor Circomundo. Het is overduidelijk dat circus en jeugdcircus haar passie is en dat het haar missie is het Nederlandse jeugdcircus beter op de kaart te zetten bij het grote publiek. Dat is gelukt. Tien jaar geleden werd begonnen met voorzichtige initiatieven om jeugdcircussen te laten samenwerken en ervan te overtuigen dat professionalisering nieuwe kansen biedt. Tot dan werkten de meeste jeugdcircussen op een eiland.
Inmiddels is er veel gebeurd en is er veel samenwerking ontstaan: er is kwantitatief en kwalitatief onderzoek gedaan naar Nederlandse jeugdcircussen – dat helpt bij het overtuigen van overheden en fondsen, er zijn vele workshops, speciale voorstellingen, masterclasses, kennisuitwisselingen en een symposium georganiseerd, er is een Nederlandse opleiding Begeleider in de Circuskunsten ontwikkeld, wij hebben het Werkdocument van het Jeugdcircus met praktische informatie, onlangs is een boek met een circusleerplan uitgegeven wat jeugdcircussen helpt bij de samenstelling van goede lesprogramma’s, er is een fantastische subsidie Toekomst in de Piste binnengesleept die jeugdcircussen helpt bij de professionalisering, de eerste BNG Circusprijs is uitgereikt en er volgen er meer, er zijn veel dwarsverbanden gelegd tussen jeugcircussen, circusopleidingen, festivals, internationale organisaties zodat wij samen sterk zijn en nog veel meer.
Kortom, teveel om op te noemen.
EVELINE BEDANKT !!
Wij wensen je heel veel geluk en plezier bij je nieuwe uitdaging!

 

Stefke de Wit start als projectleider van Circomundo

Deze week start Stefke de Wit als projectleider en kantoormedewerker van Circomundo. Hij neemt de taken van Eveline over en is hiervoor twee dagen per week aan het werk. Met de start van zijn nieuwe functie stopt Stefke als bestuurslid van Circomundo.

Voor degenen die Stefke niet kennen: hij oprichter en directeur van Circustheater Stoffel in Nijmegen dat zich richt op circustheater voor bijzondere doelgroepen. Sinds januari 2011 was hij bestuurslid van Circomundo. Stefke heeft enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging die hij combineert met zijn andere werkzaamheden. Wij wensen Stefke veel plezier en succes!

 

Plaats een reactie