European Juggling Convention EJC in Toulouse – zomer 2013

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

EJC2013

European Juggling Convention EJC in Toulouse – zomer 2013

0

Ieder jaar wordt er ergens in Europa door louter vrijwilligers de European Juggling Convention (EJC) georganiseerd. Het EJC is een groot jongleerfestival, maar ook acrobatiek, poi, luchtwerk, hoepel, stokzwaaien, diabolo, kendama en eenwieleren zijn ruimschoots vertegenwoordigd.

Dit jaar waren er meer dan 5000 deelnemers, jong en oud. Ook vanuit Nederland waren er behoorlijk wat deelnemers.  Voor jonge gezinnen was er een aparte camping.

Het enige dat vaststaat tijdens het EJC zijn de tijden van de shows waar iedere deelnemer toegang toe krijgt. Verder is iedereen vrij om te trainen, te kijken, workshops te volgen die door deelnemers zelf worden aangeboden, de shops te bezoeken en te genieten. Juist het spontane karakter van het EJC geeft een eigen sfeer: challenges, endurances: ze ontstaan spontaan. Zo heeft Maarten de Groot (Ned) ‘s nachts voor een groot publiek het Nederlands record endurance 5 ballen verbeterd: 49 min en 30 seconden!

Maaltijden moeten zelf worden geregeld. Er zijn altijd winkels in de buurt, maar ook op het terrein zelf is van alles te koop.

Het volgende EJC is in Ierland, Millstreet. Een aanrader voor iedereen die niet persé uitgerust van vakantie terug wil komen.

Wil je eerst in Nederland een festival meemaken, dan kun je o.a. kiezen uit het NJF, het Acrobatiekfestival, het HJW, het WJW en het Eindhovens jongleerfestival. Alle festivals hebben eigen websites.

EJC-2

EJC-1

EJC-3EJC-3

Plaats een reactie