Circuskunst Oosterhout wint 2e BNG Circusprijs

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Circusprijs2 2012

Circuskunst Oosterhout wint 2e BNG Circusprijs

0

De winnaar van 2e BNG Circusprijs voor jeugdcircussen is bekend gemaakt tijdens de Circomundodag op het festival voor internationaal circustheater Circo Circolo. In de categorie middelgrote jeugdcircussen heeft Circuskunst uit Oosterhout € 8000,- gewonnen om hun nieuwe voorstelling MOVE te realiseren. Daarnaast ontvangen ze € 2000,- voor het maken van een registratie van de voorstelling.

De jury zei over het voorstel van Circuskunst het volgende:
‘We willen graag iets maken dat lijkt op de grote stad, we willen iets doen dat niemand van ons verwacht.’ Met deze aanstekelijke openingswoorden zet Circuskunst direct de toon: de jongeren aan de macht! Circuskunst maakt duidelijk dat ze met de voorstelling MOVE! inzetten op professionalisering door te investeren in een goede regisseur en dramaturg met een decor dat veel ruimte biedt om een gevarieerde voorstelling maken. Dat Circuskunst refereert aan Urban Circus, waarin een alliantie wordt aangegaan tussen moderne dans en circus, getuigt van een goede en ver ontwikkelde artistieke visie.

De jury bestond uit Maaike van Langen (Circusstad Festival), Cahit Metin (TENT circustheater producties) en Joris de Jong (circusartiest), Marc Eysink Smeets en Wendy Moonen (Circo Circolo) onder leiding van juryvoorzitter Mat Meijs, secretaris Cultuurfonds BNG.
De BNG Circusprijs – uniek in de circuswereld – is opgericht voor de promotie van het nieuwe circus en dat van het jeugdcircus in het bijzonder. Het Cultuurfonds BNG, dat ook op andere terreinen prijzen heeft voor de ondersteuning van jong talent, heeft samen met Circomundo het initiatief genomen voor deze prijs. Het Fonds voor Cultuurparticipatie draagt bij in het kader van het project Toekomst in de Piste waarmee het een kwaliteitsimpuls aan het jeugdcircusveld ondersteunt.

Wij feliciteren Circuskunst van harte met deze 2e BNG Circusprijs!

Foto: Marc Faasse

Plaats een reactie