Circomundodag 6 november 2011 / uitgesteld naar 29 januari

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Circomundodag

Circomundodag 6 november 2011 / uitgesteld naar 29 januari

0

Dit jaar vindt al weer de 5e Circomundodag plaats en wel in Den Haag – weer een dag vol informatie en uitwisseling en een paar prachtige acts. U kunt gerust met het hele team/gezin komen, want voor wie echt niet stil kan zitten, biedt de Haagse Circusdag, niet zo ver van onze locatie, verschillende workshops voor docenten en voor kinderen.

Datum:                  zondag 6 november 2011
Tijden:                   11:00-17:30
Locatie:                 Theater Zeebelt (informatie onderaan de uitnodiging)

Programma:

11:00-11:30        Ontvangst met koffie en thee
11:30-11:40        Openingsact door Circaso, hét Haags jeugdcircus
11:40-12:15         Opening van de dag door Jan van den Berg en Wim Claessen
12:15-12:25         Toekomst In de Piste door Eveline Alders – een jaar onderweg
12:25-12:35         Raamleerplan voor het jeugdcircus door Richard Molenschot/Kunstfactor
12:35-13:30         Lunch
13:30-13:40         Opkikker-act
13:40-15:40         Workshop-ronde 1
héél korte pauze
15:50-16:50         Workshop-ronde 2
16:50-17:00         Afsluiting van de dag door Jan van den Berg
17:30-18:00         Borrel

Workshops:

A)       De TIP-regeling door Eveline Alders: wat kun je ermee, wie heeft er al mee gewerkt en werkt het? In deze workshop kijken we naar wat de TIP-regeling voor jou te bieden heeft en hoe je de aanvraag overleeft; zij die je voorgingen geven hun geheimen prijs.

B)      Een jaar bij een jeugdcircus in het buitenland – door Aad Kuin. Op Europa wordt veel gemopperd, maar dankzij verschillende Europese regelingen is het wel mogelijk om enthousiaste jonge mensen een jaar ervaring in een jeugdcircus in Berlijn of Londen te bezorgen – een ervaring voor het leven, waar je eigen jeugdcircus weer van profiteert!

C)      Waarom zou ik een leerplan maken en hoe doe je dat – door Margriet van Galen en Richard Molenschot. Kunstfactor heeft Margriet van Galen van Circus Poehaa opdracht gegeven in nauwe samenwerking met een circuswerkveldcommissie een raamleerplan voor het jeugdcircus te schrijven. Het biedt de ideale kapstok voor wie zijn eigen werkwijze wil vormgeven en toetsen.

D)      Veiligheid – door Jan Tjeerd Groenewoud. De afgelopen jaren was het onderwerp ongewenste intimiteiten in verschillende vormen in het nieuws. Circomundo heeft Kunstfactors Convenant tegen seksuele intimidatie ondertekend, net als vele andere koepelorganisaties, verenigingen en amateurorganisaties. Hoe voorkom je vervelende situaties in je eigen jeugdcircus?

Jeugdcircussen en -docenten die zijn aangesloten bij Circomundo leden gratis toegang.

Voor niet-aangesloten organisaties of personen leden zijn de kosten voor deelname € 10,- .

Graag horen we of je aanwezig bent vóór 28 oktober a.s.; gebruik hiervoor het formulier dat je in de bijlage vindt, dat je na invulling kunt sturen naar rosa@circomundo.local.

We hopen jullie te kunnen verwelkomen in Den Haag!

Mede namens het bestuur en met vriendelijke groet,

Eveline Alders, Circomundo

INFORMATIEWaar is de Circomundo-dag?

Theater Zeebelt
De Constant Rebecqueplein 20A
2518 RA Den Haag

Een routebeschrijving voor zowel de auto als het openbaar vervoer is te vinden via de volgende link: http://www.zeebelt.nl/nl/route-en-contact.html

Parkeren is gratis tot 18.00 uur.

 

Wie is Jan van de Berg

Jan van den Berg en Circomundo hebben het afgelopen jaar vaker samen opgetrokken in diverse seminars; de samenwerking en de ervaring van Jan als dagvoorzitter bleken voor herhaling vatbaar. Jan heeft daarmee ook al enige kennis opgedaan van het jeugdcircusveld en zal de leidende en kritische noot tijdens de Circomundo-dag zijn.

Jan studeerde cum laude af op de vrije studierichting theologie, volgde colleges film- en theaterwetenschappen behaalde zijn propedeuse van de regieopleiding van de Theaterschool Amsterdam. Hij werkte als docent filosofie en cultuurgeschiedenis en als hoofdredacteur en programmeur voor De Balie in Amsterdam. Jan was ook werkzaam als gastregisseur, -acteur, -schrijver, -dramaturg, -vertaler, -docent bij uiteenlopende Nederlandse instellingen en debuteerde als filmmaker. Sinds 1996 is hij artistiek leider/directeur van Theater Adhoc; over zijn voorstellingen schreef De Volkskrant o.a.: ”Het theatrale seminar, (…) of hoe dit ‘unieke concept’ ook omschreven mag wordenDe mooiste vorm van denken: het jongleren met feiten en fictie.” … En zo komt ook hij bij het circus uit!

Informatie over de Haagse Circusdag

De Haagse Circusdag, georganiseerd door jeugdcircus Circaso, wordt gehouden op ruim 20 minuten van de Circomundo-locatie; De Haagse Circusdag heeft een eigen website: www.haagsecircusdag.nl.

Plaats een reactie