Circomundodag 29 januari 2012

Circomundo behartigt belangen van jeugdcircussen in Nederland.

Amersfoort2

Circomundodag 29 januari 2012

0

Dit jaar vindt alweer de 5e Circomundodag plaats en wel op de prachtige, nieuwe locatie van Circus Amersfoort – weer een dag vol informatie en uitwisseling.

Datum: zondag 29 januari 2012
Tijden: 10:30-15:30
Locatie: Circus Amersfoort

Programma
10:00-10:30 Ontvangst met koffie en thee, welkom en korte toelichting op de dag door Eveline Alders
10:30-10:45 Bekendmaking en uitreiking BNG Circusprijs door Mat Meijs (BNG), voorzitter van de jury
10:15-11:00 Stand van zaken Circomundo; Toekomst In de Piste, TIP regeling, BIC en bestuurswisselingen
11:00-11:15 Presentatie “Hoe maak je een opleidingsplan voor een jeugdcircus” door Margriet van Galen en Richard Molenschot; na afloop ontvangen alle aanwezige deelnemers een werkmap.
11:15-11:30 Presentatie boekje “Circus speciaal, circus voor kinderen met een beperking of handicap”. Door Anne Kuipers
11.30-11:45 Presentatie “mooi pandje … hoe kom je daar aan” of hoe Circus Amersfoort aan zijn nieuwe onderkomen kwam door de bestuursvoorzitter van Circus Amersfoort
11:45-12:45 Lunch
12:45-13:40 Workshopronde 1 (kiezen voor workshop A en B)
héél korte pauze
13:50-14:45 Workshopronde 2 (kiezen voor workshop C en D)
14:45-15:30 Borrel

Workshops

A)     De TIP-regeling door Eveline Alders: wat kun je ermee, wie heeft er al mee gewerkt en werkt het? In deze workshop kijken we naar wat de TIP-regeling voor jou te bieden heeft en hoe je de aanvraag overleeft; zij die je voorgingen geven hun geheimen prijs.

B)     Een jaar bij een jeugdcircus in het buitenland door Aad Kuin. Op Europa wordt veel gemopperd, maar dankzij verschillende Europese regelingen is het wel mogelijk om enthousiaste jonge mensen een jaar ervaring in een jeugdcircus in Berlijn of Londen te bezorgen – een ervaring voor het leven, waar je eigen jeugdcircus weer van profiteert!

C)    Waarom zou ik een opleidingsplan maken en hoe doe je dat – door Margriet van Galen en Richard Molenschot. Kunstfactor heeft Margriet van Galen van Circus Poehaa opdracht gegeven in nauwe samenwerking met een circuswerkveldcommissie een raamleerplan voor het jeugdcircus te schrijven. Het biedt de ideale kapstok voor wie zijn eigen werkwijze wil vormgeven en toetsen.

D)    Preventie seksuele intimidatie – door Jan Tjeerd Groenewoud. De afgelopen jaren was het onderwerp ongewenste intimiteiten in verschillende vormen in het nieuws. Circomundo heeft Kunstfactors Convenant tegen seksuele intimidatie ondertekend, net als vele andere koepelorganisaties, verenigingen en amateurorganisaties. Hoe voorkom je vervelende situaties in je eigen jeugdcircus?

Jeugdcircussen en -docenten die zijn aangesloten bij Circomundo leden gratis toegang. Voor niet-aangesloten organisaties of personen leden zijn de kosten voor deelname € 10,- .Graag horen we of je aanwezig bent vóór 20 januari 2012 a.s.; gebruik hiervoor het inschrijfformulier, dat je na invulling kunt sturen naar rosa@circomundo.local.

Alle aanwezigen krijgen gratis “Hoe maak je een opleidingsplan voor een jeugdcircus”, en we verloten een aantal van “Circus Speciaal”, dat na 29 januari ook te koop zal zijn (30 euro voor niet leden, 22,50 euro voor leden).

We hopen jullie te kunnen verwelkomen in Amersfoort! Mede namens het bestuur en met vriendelijke groet,

Eveline Alders, Circomundo

Waar is de Circomundo-dag?
Circus Amersfoort
Soesterweg 314b
3812 BH Amersfoort (gebouw met gekleurde stippen)

Download de informatie.

Plaats een reactie